Selectează o Pagină
Cine poate beneficia de acest curs de Specialist în activitatea de coaching?
Cursul se adresează persoanelor care vor să investească în capacitatea de a-și folosi puterea de influențare pentru a contribui la dezvoltarea altor oameni, membri ai familiei, prieteni sau colegi, sau oameni care le solicită explicit ajutorul de Coach profesionist.

De acest curs pot beneficia atât persoanele interesate să-și dezvolte o carieră în domeniul Coaching-ului ca principală sursă de venit cât și persoane interesate de propria lor dezvoltare personală sau managerii care vor să-și dezvolte la un nivel superior abilitățile de leadership.

Care este viziunea care stă la baza cursului și a numelui acestuia?
rocks1Oamenii consideră „MAGIC” tot ceea ce nu își găsește o explicație, de cele mai multe ori una logică.

De aceea,  modul în care unii oameni își folosesc mintea pentru a avea succes și a-i influența pe ceilalți să-l obțină la rândul lor a fost unul dintre cele mai misterioase domenii de cercetare. Ori de câte ori vorbim însă despre influențare, indiferent dacă aceasta se referă la propria persoană sau a altora, apare inevitabil întrebarea ”cât de etic este modelul de influențare pe care îl folosesc?

coachingimage”MAGIC-Coaching” este un curs ce are la bază principiile etice de influențare folosite de acei oameni considerați ”MAGICIENII” Psihologiei Neuro-Lingvistice, Analizei Tranzacționale și Hipnozei, datorită transformărilor miraculoase, ca ”prin farmec”, pe care reușesc să le producă în modul în care clienții lor ajung să perceapă lumea și să înțeleagă comportamentele oamenilor, începând cu pe cel propriu. Acei profesioniști care au folosit sau folosesc puterea limbajului și a comunicării pentru a-i ajuta pe alții să-și îmbogățească propriul mod de a percepe lumea altfel încât să ajună să-și exploateze potențialul inconștient latent și să trăiască o viață împlinită, plină de satisfacții.
Ce este ”coachingul” și în ce constă profesia de ”Specialist în activitatea de coaching” ?
În esență, toate formele eficiente de terapie, consiliere sau Coaching implică anumite schimbări în modul în care un client își reprezintă la nivel mental și (își) comunică experiențele de viață.

Coachingul este o modalitate de interacțiune umană ce are ca scop facilitarea cunoașterii de sine şi exprimarea cât mai deplină a potențialului Clientului prin trei direcții de acțiune:

 1. Identificarea și conștientizarea mai bună a nevoilor și dorințelor Clientului asociate cu diferitele situații sau etape din viață.
 2. Identificarea talentelor și abilităților existente sau acelora ce trebuie dobândite pe care acesta le poate folosi pentru împlinirea țelurilor sale.
 3. Accesarea stărilor interioare (gânduri, emoți) care-i permit clientului obținerea rezultatelor dorite.

Datorită nivelelor de dezvoltare personală și profesională dobândite prin instruirea sa specială, un Coach profesionist este capabil să faciliteze conștientizările, schimbările de stare emoțională și de acțiune ale clienților săi, astfel încât acestea să le permită generarea unor soluții proprii oricărei provocări cu care se confruntă. Diferențele principale ale relației de coaching față de relația terapeutică sunt concentrarea atenției  pe ceea ce clientul dorește să obțină în viitorul imediat și accentul pus pe conștientizarea alegerilor acestuia în procesul de luare a deciziilor.

Mai multe detalii despre specificul activității de coaching puteți citi aici https://www.opranmarian.ro/specificul-activitatii-de-coaching/

Ce oferă programul de pregătire?
Prin modalitatea în care este conceput şi prezentat, cursul:coaching

1. Oferă peste 180 de ore de interacțiune directă atât între formator și participanți cât și între participanți, precum și 24 de ore de supervizare de grup.

2. Facilitează însușirea conceptelor, modelelor și tehnicilor de coaching printr-o metodă experiențială ce permite atât schimbarea percepțiilor, atitudinilor, deciziilor și acțiunilor proprii cât și a viitorilor clienți.

3. Asigură instalarea atitudinii specifice unui coach de succes atât prin exerciții practice relevante între participanți pentru punerea în practică a noțiunilor predate cât şi prin supervizare și feedback în timp real în timpul cursului și între modulele cursului.

4. Permite dezvoltarea şi optimizarea personală necesare pentru a înțelege trăirile şi provocările cu care se confruntă clienții și experimentarea personală a conceptelor predate prin simulări de ședințe de coaching cu colegii.

5. Este acreditat de Autoritatea Națională pentru Calificări conform standardului „Specialist în activitatea de coaching” (cod COR 242412)

Care este calendarul cursurilor?
calendar-225Programul de pregătire pentru a III-a serie este structurat în 11 module de weekend cu programul de studii între 9:00 – 13:00 şi 14:00 – 18:30 şi îmbină cele 60 de ore de teorie cu cele 120 de ore de pregătire practică.

Cele 11 module ale cursului se vor desfășura la următoarele date:

Mai 2019

18 – 19

Iunie 2019

08 – 09

Iulie 2019

06 – 07

August 2019

– – –

Septembrie 2019

21 – 22

Octombrie 2019

19 – 20

Noiembrie 2019

09 – 10

Decembrie 2019

07 – 08

Ianuarie 2020

18 – 19

Februarie 2020

15 – 16

Martie 2020

14 – 15

Aprilie 2020

11 – 12

Ce oferă în plus acest curs?
1. Suplimentar față de programul de pregătire solicitat de standardul ocupațional și Autoritatea Națională de Certificări, participanții pot beneficia gratuit de 4 sesiuni de supervizare de grup de câte 6 ore fiecare.

Ședințele de supervizare pentru a III-a serie se vor desfășura între orele 10:00-13:00 și 14:00-17:00 la următoarele date ce vor fi agreate de comun acord cu participanții la curs întrunul dintre weekend-urile lunilor menționate mai jos:

supervizare

Sept. 2019

Nov. 2019

Ian. 2020

Mar. 2020

2. Toate sesiunile de curs vor fi filmate iar participanții vor avea acces la înregistrările video din timpul fiecărui modul.

3. Toți absolvenții pot beneficia după obținerea certificatului ANC de 10 sesiuni individuale de supervizare la un preț de 180 RON pe sesiune.

Ce competențe și abilități voi dobândi participând la acest curs?
Cele 12 competențe ce vor fi predate în cadrul celor 60 de ore de pregătire teoretică sunt:

1. Fundamentele coachingului

2. Coaching personal şi organizaționalcoaching-intercultural

3. Etică şi standarde profesionale în coaching

4. Stabilirea relației de coaching

5. Comunicarea în coaching: ascultarea activă, întrebările puternice şi comunicarea directă

6. Atitudinea de coach: prezența ca instrument de coaching

7. Tehnici de coaching: ridicarea nivelului de conștientizare al clientului, facilitarea schimbării, stabilirea obiectivelor de către client, conceperea planului de acțiune, stimularea învățării continue.

coaching

8. Metode de evaluarea performanței

9. Auto-dezvoltare şi auto-observare

10. Managementul contractului de coaching

11. Marketingul serviciilor de coaching

12. Experiență practică de coaching (dobândită prin participarea la exercițiile cu colegii incluse în cele 120 de ore de  practică supervizată de către formator din timpul programului de pregătire)

Astfel, la finalul celor 22 de zile ale programului de pregătire (180 de ore de interacțiune) fiecare participant la curs va fi capabili să:

1. Comunice principiile etice şi standardele profesionale ale ocupației de ”Specialist în activitatea de coaching”

2. Negocieze şi să stabilească acorduri de coaching cu diferite tipuri de clienţi

3. Creeze încredere şi intimitate cu clienții procesului de coachingcoaching-sistemic

4. Își adapteze atitudinea față de orice client în funcție de derularea procesului

5. Adreseze întrebări puternice pentru facilitarea procesului de schimbare

6. Orienteze clientul către acțiuni centrate exclusiv pe obiectivele sale

7. Faciliteze ridicarea nivelului de conștientizare al clienților

8. Faciliteze clienților alcătuirea unui plan de acțiune realist şi motivant

9. Faciliteze responsabilizarea clienților pentru asumarea şi efectuarea acțiunilor planificate

10. Monitorizeze progresul clienților şi a momentul realizării obiectivelor acestora

11. Faciliteze celebrarea succeselor clienților precum şi definirea obiectivelor de învățare şi dezvoltare continuă a acestora

Cum pot obține certificarea ANC?
Pentru seria a II-a de participanți a cursului, evaluarea finală pentru obținerea certificatului eliberat de ANC (Autoritatea Națională pentru Calificări) se va desfășura în cursul lunii Martie sau Aprilie 2020 la o dată agreată de comun acord.

Cerințele preliminare pentru înscrierea și susținerea examenului de certificare ANC sunt următoarele:

 1. Completarea unui test grilă de 20 întrebări cu răscoaching2punsuri multiple
 2. Efectuarea a cinci sesiuni de coaching cu unul dintre colegi dintre care cel puțin trei înregistrate sau filmate folosite pentru supervizare
 3. Întocmirea unui plan de afaceri cu tema: „Modelul meu personal de coaching
 4. Documentarea unui număr de 60 de ore de coaching cu minim 5 clienți reali (pro bono sau contra cost)
 5. Susținerea în fața comisei de evaluare a unei sesiuni demonstrative de coaching de maxim 45 de minute cu un client real adus de unul dintre colegi.
Care este valoarea investiției?

1.320 EUR

1.210 EUR

Plată integrală

până pe data de 29 Mar. 2019

1.430 EUR

(2 x 715 EUR)

Plată în 2 rate

înainte de începerea modulului 1 și 6

1.540 EUR

(11 x 140 EUR)

Plată în 11 rate

înainte de începerea fiecărui modul

Cine este formatorul?

Marian Opran

 1. Este acreditat de către Autoritatea Naţională pentru Calificări în profesia „Specialist în activitatea de coaching” (cod COR 242412)
 2. Este „Formator” acreditat de către Autoritatea Naţională pentru Calificări (cod COR 242401)
 3. Este certificat Master Practitioner NLP şi Licensed Associate NLP Coach de către Dr. Richard Bandler, unul dintre co-fondatorii Programării Neuro-Ligvistice – detalii în secțiunea Certificări
 4. Este autorul cursului ”Epistemiologia Comunicării” organizat în colaborare cu Departamentul de Formare Continuă al Universităţii Româno-Amaricane.
 5. A înființat şi conduce din anul 2012 propria companie de Coaching – Epistema Consulting SRL
 6. Are peste 900 de ședințe de coaching individuale efectuate cu aproximativ 100 de clienții în ultimii 4 ani de activitate – detalii în secțiunea Mărturii.

IMPORTANT!

1. Pentru a permite asimilarea eficientă a tehnicilor predate precum și pentru practicarea acestora între participanți în condiții de calitate, numărul maxim de participanți la acest curs este limitat la 12 persoane.

2. Pentru a se asigura un climat favorabil dezvoltării personale a fiecărui membru al grupului, înscrierea la acest curs se va face numai cu acordul formatorului, acord ce poate fi obținut în urma unei discuții de prealabile cu acesta cu durata cuprinsă între 60 și 90 de minute.

3. Pentru a putea obține diploma eliberată de către Autoritatea Națională pentru Calificări, diplomă ce vă permite să practicați legal în Romania profesia de ”Specialist în activitatea de coaching” (cod COR 242412), este necesar să:

 • dețineți o ”Diploma de licență” eliberată de o instituție de învățământ superior acreditată și
 • aveți minim 3 ani de experiență în muncă sau în domeniul voluntariatului (pe bază de contract de voluntariat).
Detalii suplimentare despre înscriere puteți obține la email contact@magic-coaching.ro sau mobil 0723.260.552